Wat is mijn krultype?

We hebben allemaal verschillend haar, zowel qua samenstelling als haartype. Er zijn verschillende haartypen te onderscheiden, variërend van type 1 t/m 4. Haartype 1 wordt gedefinieerd als steil haar. Bij Curltypes focussen we ons op alle krultypen, dus type 2 t/m 4.

 

Krultype 2

Krultype 2a

Dit krultype kan je herkennen aan de losse waves. De krul is meer een ‘golf-vorm’, waardoor je de S-vorm bijna niet ziet.

 

Krultype 2b

Bij dit krultype begint de wave al dichter bij de hoofdhuid dan bij krultype 2a. De S-vorm is al beter zichtbaar.

Krultype 2c

De waves van dit krultype beginnen vaak al direct vanaf de hoofdhuid en de S-vorm is duidelijk herkenbaar.

Advies krultype 2

Als je krultype 2 hebt, adviseren we om met kleine hoeveelheden product te beginnen tijdens het stylen. Werk vanaf de punten omhoog en probeer je hoofdhuid te vermijden. Hiernaast is het belangrijk om lichte haarproducten te gebruiken, zoals een lichte leave-in conditioner of een hairmilk en lichte gel of mousse. Zware producten om te vermijden, zijn butters, zware oliën en custards. Ook bij medium/dik haar zijn lichte haarproducten vaak belangrijk, omdat het zware haar de neiging heeft om uit te zakken. Zware producten kunnen dit versterken.

Merken die goed passen bij dit krultype zijn bijvoorbeeld Moistful Curl, Novex en As I Am Naturally

Krultype 3

Krultype 3a

Bij dit krultype is de krul goed zichtbaar, maar vrij groot. De grootte en vorm zijn vaak gelijk.

Krultype 3b

Dit krultype heeft meer volume dan krultype 3a. De krullen zijn ook kleiner dan 3a en verschillen van elkaar in grootte.

Krultype 3c

Aan de dichte pijpenkrullen en veel volume kan je dit krultype herkennen.

Advies krultype 3

Bij krultype 3 is het vaak echt even puzzelen welke haarproducten het beste passen bij jouw haar, omdat je minder afhankelijk bent van lichte of zware producten. Jouw haar kan een combinatie van beide misschien wel goed hebben. Je haareigenschappen zijn hierbij belangrijker, zoals je elasticiteit en porositeit. Op basis hiervan kan je de beste keuze maken welke producten je op wil nemen in je haarroutine.

Merken die goed passen bij dit krultype zijn bijvoorbeeld Moistful Curl, Curly Secret en Yari Green Curls

Krultype 4

Krultype 4a

Bij dit krultype zijn de krullen te herkennen aan een spiraalvormig krulpatroon, de krullen zijn klein en zitten dicht op elkaar.

Krultype 4b

Deze krullen hebben meer een zigzag-patroon in plaats van de spiraalvorm.

Krultype 4c

Hierbij zitten de krullen dicht op elkaar, waardoor de krullen moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Advies krultype 4

Bij krultype 4 hoeft het uitzoeken van haarproducten niet lastig te zijn. Bijvoorbeeld de producten van Mielle Organics zijn speciaal ontwikkeld voor dit krultype. Zwaardere haarproducten zijn geen probleem, zoals producten met butters, custard of zware oliën. Er is zelfs een gel van Aunt Jackie’s die ontwikkeld is om de krullen meer uit te rekken zodat je haar langer lijkt.

De merken die goed passen bij dit krultype zijn bijvoorbeeld Mielle Organics, Yari Green Curls en Aunt Jackie's

Jouw hairjourney

Ook na het bepalen van je krultype, blijven je haareigenschappen het belangrijkste. Vaak gaat de aandacht voornamelijk naar het krultype en minder naar de haareigenschappen, terwijl deze juist zo belangrijk zijn. Kijk dus goed wat jouw haareigenschappen zijn zodat je een gebalanceerde haarroutine samenstelt die past bij jouw krullen!

 

Als je vragen hebt, stel ze gerust via de Whatsapp-knop op de contactpagina